• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні йде процес запуску Фонду гарантування кредитів у сільському господарстві
    Опубликовано: 2022-06-03 12:32:08

    В Україні йде процес запуску Фонду гарантування кредитів у сільському господарстві

    24 травня постановою №621 Кабінет Міністрів України затвердив Порядок проведення конкурсного відбору компанії з добору персоналу, яка здійснює відбір кандидатів на посади незалежних членів ради Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві.

    Цей Порядок дозволить провести конкурсний відбір компанії з добору персоналу, яка буде здійснювати відбір кандидатів на посади незалежних членів ради Фонду та надасть рекомендації щодо розміру винагороди членам ради Фонду, а загальним зборам Фонду за результатами конкурсу призначити незалежних членів ради Фонду.

    Крім того, визначаються основні завдання компанії, яка здійснює відбір кандидатів, а саме: пошук на внутрішньому та міжнародному ринку потенційних кандидатів; формування списку кандидатів (мінімум три кандидати на кожну посаду); подання списку кандидатів на розгляд конкурсної комісії.

    Компанія рекомендуватиме розмір винагороди членів ради Фонду.

    Також, для компаній, які виявлять бажання взяти участь у конкурсі та подадуть конкурсну документацію, передбачаються критерії за якими буде здійснюватися конкурсний відбір.

    Порядком передбачається, що конкурс проводиться конкурсною комісією, утвореною Кабінетом Міністрів України до складу якої входять три представники Кабінету Міністрів України, по одному представнику від всеукраїнських (національних) галузевих громадських об’єднань в аграрній та фінансовій сферах. Організаційне, інформаційне, матеріально-технічне забезпечення діяльності конкурсної комісії здійснюється Мінагрополітики.

    Також передбачається, що конкурс проводитиметься у два етапи. На першому етапі конкурсна комісія розглядає подану учасниками документацію та приймає рішення про допуск учасників до участі у другому етапі конкурсу. Під час другого етапу конкурсна комісія розглядає конкурсні пропозиції, нараховує бали та приймає рішення про переможця конкурсу. Переможцем конкурсу визнається учасник, який відповідає всім критеріям конкурсу та набрав найбільшу кількість балів.

    Окрім цього, постановою затверджуються заява про участь у конкурсі та шкала оцінювання учасників конкурсу.

    Довідково: у листопаді Верховна Рада України прийняла Закон про створення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, на момент підписання вже була розроблена та чітко прописана вся дорожня карта із запуску роботи Фонду.

    Фонд покликаний кардинально змінити правила гри у фінансовому секторі на користь дрібних агровиробників. Він надаватиме кредитні гарантії для первинних виробників сільгосппродукції, що обробляють не більше 500 га землі. Гарантії від Фонду надаватимуться на строк до 10 років у розмірі до 50 % непогашеної суми основного боргу перед фінустановою. Це суттєво знизить для банків ризики кредитування дрібних аграріїв. Отже, відсоткові ставки мають стати доступнішими, а строки кредитування – тривалішими.

    У лютому цього року Уряд створив Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, затвердив його Статут та забезпечив формування статутного капіталу. 

    3 травня Уряд затвердив Порядок проведення конкурсу з обрання незалежних членів ради Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві,

    Очікується, що Фонд розпочне свою діяльність 1 липня 2022 року.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.