• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Як погода впливає виробництво зернових
    Опубликовано: 2022-06-07 12:54:55

    Як погода впливає виробництво зернових

    Через екстремальні погодні умови втрати світової економіки торік оцінюються у 129 млрд. доларів або 111 млрд. євро, йдеться у звіті, опублікованому в авторитетному журналі The Lancet.

    У публікації, підготовленій експертами з 24 наукових організацій, включаючи ВООЗ та Всесвітню метеорологічну організацію, наголошується, що сума втрат відповідає бюджету такої міцної з економічного погляду європейської країни як Фінляндія.

    За даними експертів, з 2010 до 2016 року кількість погодних катаклізмів збільшилася на 46%. Автори дослідження впевнені, що цей тренд збережеться і посилиться, оскільки зміна клімату підвищує ризики настання посухи, штормів і повеней. Ці катаклізми, своєю чергою, загрожують зниженням урожаїв основних агрокультур.

    Так, прогнозується, що підвищення температур вплине на виробництво сільськогосподарських культур. Зокрема, підвищення всього на один градус Цельсія загрожує 6% скороченням урожаїв пшениці в глобальному масштабі і 10% зниженням виробництва рису.

    Дослідники додають: зростання температур з 2000 року призвело до зниження продуктивності праці на відкритому повітрі приблизно на 5,3%. За той же період число громадян, піддаються вплив хвиль тепла (теплові удари, захворювання серця тощо), зросло на 125 млн. осіб.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.