• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо причини, чому прибуток виробників молокопродуктів знову знизиться
    Опубликовано: 2022-05-27 12:06:28

    У виробників немає обмежень щодо нарощування виробництва, але через низький попит з боку покупців прибуток виробників молокопродуктів знову знизиться. Про це повідомляє Infagro.

    "Це відбувається не тому, що у виробників обмежені можливості до нарощування виробництва, а тому, що споживчий попит стає обмеженим. Хоча українці вже повертаються з-за кордону, платоспроможність населення погіршується, а інфляція стрімко зростає", - йдеться у повідомленні.

    З огляду на обмежений попит, виробники зараз уже не можуть збільшувати ціни на свіжі молочні продукти. Хоча в магазинах зростання цін ще не припиняється, але в цьому випадку основна причина – подорожчання логістики.

    При цьому слабкий попит на фоні зростання пропозиції сприяє відновленню розпродажу.

    Найближчими тижнями виробники не підніматимуть ціни, а ось у магазинах вони нижче не стануть, враховуючи нинішню вартість транспортних перевезень в Україні.

    Імпорт свіжих молокопродуктів поки що особливо не впливає на загальне збільшення пропозиції.

    Загалом за минулий місяць у країну було ввезено незначний обсяг молока та кисломолочних продуктів, який не можна розцінювати як конкуренцію для вітчизняних виробників. У поточному місяці імпорт буде значно меншим, тому що свіжі молокопродукти вже виключені зі списку критичного імпорту.

    Нагадаємо, що ціни на свинину поступово зростатимуть.

    Інф. delo.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.