• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ІМК завершили посівну, але частина земель залишились незасіяними через мінування
    Опубликовано: 2022-05-19 18:09:56

    Підприємства агрохолдингу «ІМК» завершили без перебільшення найважчу весняну посівну за всю 15-річну історію компанії. Соняшником засіяли 19,2 тис. га, кукурудзою —  50,2 тис. га.

    Про це повідомляє пресслужба «‎ІМК»‎.

    В «‎ІМК» відзначили, що‎ на початку березня не були впевнені, що зможуть розпочати посівну хоча б в одному зі своїх кластерів. Частина Чернігівщини та Сумщини були окуповані, російські війська стояли за кілька десятків кілометрів і від полів компанії на Полтавщині. Але завдяки ЗСУ вдалося звільнити ці регіони.

    Повідомляється, що деокупація дозволила розпочати посів ярих культур, хоч і з запізненням, частково пов'язаним з погодними умовами та завершити його в оптимальні терміни.

    «‎На жаль, ми не змогли засіяти близько 32 тис. га на Чернігівщині — на цих полях безпосередньо розгорталися бойові дії, а поряд з ними пролягали основні шляхи переміщення ворожої техніки. Ці території потрібно спочатку обстежити на наявність вибухонебезпечних предметів і залишків снарядів, а вже потім починати польові роботи, адже безпека працівників — наш пріоритет»‎, — зауважив операційний директор «ІМК‎» Олександр Вержиховський.

    Додається, що зараз спеціалісти активно обстежують та розміновують ці площі, і компанія «ІМК‎»‎ вже восени плануємо повернути їх у виробництво.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.