• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ЄС організує «зелені коридори» для українського зерна
    Опубликовано: 2022-05-19 14:03:02

    Європейський Союз організує зелені коридори для експорту українського зерна. Через те, що Росія заблокувала морські порти, Україна не може вивозити за кордон і продавати зерно, а частина країн ризикує залишитись без важливої сировини. Про це під час своєї прес-конференції заявив найвищий представник Євросоюзу Жозер Боррель, передає Укрінформ, пише agronews.ua.

    “Є план дій щодо впровадження так званих зелених коридорів для України. Ми маємо допомогти Україні продовжувати виробництво та експорт зерна. Сховища України заповнені, але вони не можуть експортувати це зерно”, – сказав Боррель.

    Ці “зелені коридори” політик назвав “коридорами солідарності”. З їхньою допомогою Україні допоможуть експортувати зернові.

    Крім того, для підтримки української економіки: спростять транспортні коридори; знімуть обмеження у торгівлі. Через блокування українського експорту у світі вже виникла глобальна продовольча криза.

    Криза є наслідком війни, коли Росія бомбардує українські поля, руйнує, спалює, розкрадає сховища.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.