• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Грузії зупинились заводи Боржомі. Їхні власники під санкціями через війну в Україні
    Опубликовано: 2022-05-02 11:01:31

    Грузинська компанія IDS Borjomi Georgia повністю призупинила роботу обох заводів. Про це повідомляється в заяві, яку поширили місцевими медіа. Основною причиною ситуації, що склалась, компанія називає фінансові труднощі через війну в Україні.

    "З початку бойових дій в Україні компанія IDS Borjomi Georgia опинилась у складній ситуації. Компанія змушена з 29 квітня тимчасово призупинити виробничий процес на обох заводах, де розливають Боржомі", – сказано в заяві.

    IDS Borjomi Georgia належить консорціуму Альфа-Груп, власники якого на чолі з Михайлом Фрідманом і Германом Ханом, потрапили під західні санкції.

    Через війну в Україні IDS Borjomi Georgia втратила важливі ринки збуту, а санкції ще більше погіршили її становище: компанія не може отримувати валютну виручку та розраховуватися з кредиторами.

    "Ми сподіваємося, що найближчим часом ситуація покращиться і у нас буде можливість відновити роботу", – сказано в повідомленні.

    IDS Borjomi International – великий виробник бутильованої води. Компанія управляє заводами в Росії, Україні та Грузії. До портфелю брендів входять такі марки, як Боржомі, Моршинська, Миргородська, Аква Няня тощо.

    Контрольний пакет IDS Borjomi в 2013 році структури Альфа-груп Михайла Фрідмана і Германа Хана придбали у Salford Capital Partners Inc., близької до Бориса Березовського і спадкоємців його бізнес-партнера Бадрі Патаркацишвілі.

    Андрей Водяный

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.