• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ІМК почали сіяти кукурудзу та соняшник на 70 тис. га
    Опубликовано: 2022-04-29 17:06:55

    Підприємства агрохолдингу «ІМК» розпочали весняну посівну кампанію. У Чернігівській, Сумській та Полтавській областях України планується засіяти соняшником та кукурудзою близько 70 тис. га.

    Про це йдеться у звіті на сайті компанії.

    Повідомляється, що підприємства забезпечені необхідною сільськогосподарською технікою та ресурсами (насінням, добривами, ЗЗР, паливом) для запланованих посівних площ. До цього компанія вже провела роботи з підживлення озимої пшениці, яка нині знаходиться в хорошому стані. Загалом, з урахуванням озимої пшениці, планується засіяти близько 70% земельного банку підприємства.

    «На решті територій необхідні роботи з розмінування, оскільки в березні 2022 року були активні бойові дії. Завершення весняної посівної кампанії заплановано на кінець травня», — йдеться в повідомленні компанії.

    У звіті додається, що через блокаду українських морських портів військовими силами рф експорт зерна через них наразі неможливий. Як наслідок, експортна діяльність підприємства була припинена з початку війни.

    «Проте компанія разом зі своїми клієнтами та за підтримки уряду України намагається розвивати альтернативні логістичні ланцюги для експорту зерна через морські порти інших сусідніх країн», — йдеться у звіті.

    Нагадаємо, агрохолдинг «Овостар» повідомив про зниження попиту на продукцію через війну.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.