• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Єдиний в Україні виробник сухого картопляного пюре переїжджає
    Опубликовано: 2022-04-30 15:07:56

    Представники компанії “Левона” (Чернігівська область, місто Седнів), яка є єдиним в Україні виробником картопляних пластівців (сухого пюре), повідомляють про можливе перенесення потужностей виробництва на захід країни. Під час окупації Чернігівщини російські військові зламали техніку та частково зруйнували деякі приміщення. Наразі територію області звільнено, але час від часу тривають бомбардування. Саме тому власники вирішили змінити локацію унікального підприємства. Про це повідомляє SEEDS, пише agronews.ua.

    Компанія “Левона” також займається вирощуванням картоплі, виробництвом крохмалю та пюре бобових культур. Утім, через значне зменшення обсягів експорту української аграрної продукції, запасів крохмалю в Україні вистачить на два роки. А от сухого картопляного пюре виготовляють лише 800 тонн на рік при внутрішній потребі в 6,5 тис. тонн картопляних пластівців, тому цей напрямок достатньо важливий, зазначають в Українській асоціації виробників картоплю (УАВК).

    “У картоплесховищах України станом на середу квітня рекордна кількість нереалізованої картоплі. Виробники не планують садити чипсові сорти картоплі. Крохмальні заводи не працюють, бо розташовані на території Чернігівської та Київської областей і опинилися в окупації. Доцільності в їх запуску немає. На їх сховищах наразі рекордна кількість картопляного крохмалю, що був виготовлений восени 2021 – взимку 2022 року. За відсутності експорту наявного в державі крохмалю для задоволення внутрішніх потреб вистачить мінімум на два роки. Оперативне збільшення потужностей із виробництва сухого картопляного пюре – чудовий варіант прогодувати армію та забезпечити громадян України принципово важливим для харчування продуктом. Буде неприпустимою помилкою втратити таку кількість картоплі.

    Без допомоги держави виробники крохмалю самотужки не зуміють провести релокацію підприємств та їх оперативну модернізацію. Їм терміново потрібна допомога”, – зазначає експерт Всесвітнього банку з розвитку плодоовочівництва Оксана Руженкова.

    Василь Левицький, власник ТОВ “Левона”, готовий не лише перевезти та поновити роботу свого підприємства, а й надати колегам консультативну допомогу із оперативного будівництва потужностей для переробки картоплі на сухе картопляне пюре.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.