• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують зміну структури посівів на користь менш затратних культур
    Опубликовано: 2022-04-26 12:07:11

    Аналітики Українського клубу аграрного бізнесу (УКАБ) збільшили власний прогноз щодо засіяних ярими культурами площ в 2022 році. Очікується, що цьогоріч ярими буде засіяно майже 14 млн га.

    Про це повідомляє асоціація УКАБ.

    «Зважаючи на поточну ситуацію в Україні, у 2022 році може бути засіяно близько 13,9 млн га площ ярих культур, що становить 75% від загальних площ до початку повномасштабної війни. Збільшення на 5% від попередньої оцінки відбулося, насамперед, завдяки звільненню від тимчасової окупації Київської, Чернігівської, Сумської областей та деяких територій інших регіонів України», — йдеться в повідомленні.

    За даними аналітики, повноцінна посівна кампанія на звільнених територіях неможлива через руйнування матеріальної бази сільгоспвиробників, викрадення частини сільгосптехніки окупантами, замінування полів та шляхів, залишки снарядів, мін та техніки на полях, а також брак працівників та фінансів для виконання всіх робіт.

    Прогнозують в УКАБ і зміну структури посівів на користь менш затратних соняшника, сої, гречки та інших зернових колосових культур.

    Загалом очікується, що площі посіву ярого ячменю в 2022 році можуть становити 906 тис. га (-32% до загальних площ 2021 року), площі кукурудзи скоротяться до 3,8 млн га (-31%), соняшнику очікується 4,7 млн га (-28%), площі під соєю збільшаться до 1,4 млн га (+12%).

    Також значними є втрати площ під томатами, цибулею, баклажанами, перцем, горохом, гірчицею та баштанними культурами, які традиційно в значній мірі вирощулися на півдні та сході України.

    Інф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.