• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Індія постачатиме пшеницю до Єгипту — Reuters
    Опубликовано: 2022-04-17 14:07:13

    Міністерство постачання Єгипту підтвердило, що цього місяця країна розгляне можливість купівлі пшениці з Індії. Таке рішення прийнято на фоні порушення постачання української пшениці після вторгнення рф.

    Про це пише Reuters.

    Повідомляється, що нині представники Міністерства сільського господарства Єгипту перебувають в Індії, де вивчають фітосанітарні вимоги та досліджують якість індійського зерна в рамках підготовки до акредитації Індії як країну-імпортера пшениці.

    За даними GASC (General Authority For Supply Commodities — генеральний орган з питань постачання товарів Єгипту), нині в Єгипті акредитовано 16 країн, які імпортують пшеницю, включаючи росію, Україну, Францію, Німеччину, Казахстан, США та Латвію. Зазвичай GASC віддає перевагу чорноморській пшениці через її близькість, якість і конкурентоспроможні ціни.

    Зазначається, що попри надмірні запаси пшениці в Індії, труднощі з логістикою та якість зерна продаж індійської пшениці на світовому ринку був стриманий. За словами міністра у справах споживачів, продовольства та громадського розподілу Судханшу Пандей, якщо єгипетська делегація прибула до Індії, це означає, що вони серйозно налаштовані купувати пшеницю.

    Трейдери додають, що уряд Єгипту вивчає способи закупівлі пшениці, зокрема тендерним шляхом, постачання пшениці обмеженими партіями походження або прямих закупівель поза проведенням тендеру. Відтак, поки до кінця незрозуміло, чи ініціюватиме уряд прямі закупівлі, але експерти кажуть, що цьому процесу може завадити нормативна база Єгипту.

    Нагадаємо, Індія готова покрити дефіцит української пшениці на ринку.

    Інф. latifundist.com

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.