• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на кукурудзу впали на новинах про звернення Росії до Китаю за підтримкою
    Опубликовано: 2022-03-24 16:35:19

    Ціни на кукурудзу впали на новинах про звернення Росії до Китаю за підтримкою

    Вчора основними драйверами цін на світових ринках стали новий спалах Covid-19 та запровадження карантину в одній з провінцій Китаю, а також звернення Росії за допомогою у вигляді зброї та продовольства (сухпаї) для війни проти України.

    Новина про розгляд Китаєм можливості надання Росії допомоги, що призведе до запровадження західними країнами санкцій проти китайських компаній, призвела до обвалу вартості акцій китайських компаній, які за день знецінилися на 2,1 трлн $.

    Вчора травневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській ICE Futures впали на 5,6% до 106,5 $/барель, а квітневі ф’ючерси на нафту WTI на нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) – на 6,3% до 103 $/барель, проте сьогодні вони знизилися до 102,3 та 98,3 $/барель відповідно.

    Можливе зниження попиту на нафту з боку Китаю через Covid-19 та карантин в провінціях Шеньчжень та Цзілінь, а також імовірність вторинних санкцій в разі підтримки Росії в агресії проти України продовжують опускати ціни на нафту, що посилює тиск на ринки зернових та олійних культур.

    Травневі ф’ючерси на кукурудзу на біржі в Чикаго у п’ятницю сягнули рекордних в цьому сезоні 300 $/т, а вчора впали на 1,9% до 294,5 $/т. Травневі ф’ючерси на сою у п’ятницю знизилися на 0,5% до 613,6 $/т, а сьогодні до 608,3 $/т, хоча 8 березня сягали 620 $/т.

    Експорт кукурудзи та сої з США іде повільніше, ніж торік. Незважаючи на проблеми з поставками кукурудзи з України та поганим врожаєм сої в Бразилії активізації попиту з боку Китаю поки не спостерігається. За даними USDA, за тиждень 4-10 березня експорт кукурудзи зменшився на 38% до 1,145 млн т, а експорт сої – з 776 до 772 тис т. Загалом у сезоні експортовано 25,92 млн т кукурудзи та 42,15 млн т сої, що на 16% та 21% відповідно поступається торішнім темпам.

    Китай, імовірно, офіційно не надасть Росії потрібну їй допомогу, побоюючись падіння своєї економіки слідом за російською. Це прискорить поразку російської армії в Україні, тому за прогнозами військових аналітиків вже через 10-14 днів можна очікувати відведення російських військ.

    https://ukragroconsult.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.