• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Найбільший виробник молочки в Україні не зупинив жодного заводу
    Опубликовано: 2022-03-08 15:07:01

    Група компаній «Молочний Альянс», що є найбільшим виробником молочки в Україні, зараз працює майже з повним завантаженням. Про це Forbes повідомив голова наглядової ради компанії Сергій Вовченко, пише agronews.ua.

    «За період війни були дні, коли ми приймали на 100 тонн молока в день більше, ніж до початку бойових дій», – розповідає бізнесмен. Причина в тому, що деякі переробники зупинилися, і фермери просили «Молочний Альянс« забрати молоко.

    Що ж стосується потужностей самої групи компаній, то, за словами Вовченка, наразі працюють всі підприємства групи. В строю навіть завод у Баштанці, що під Миколаєвом. Виробництво там припиняли лише на добу. Проте, підприємство працює не безпроблемно: через бойові дії складно з поставками сировини та вивозом продукції.

    На заводах в Пирятині, Золотоноші, Яготині та Згурівці «Молочний Альянс» почав випускати скорочений асортимент продукції. Підприємства, які виробляють молочку популярних торгівельних марок «Яготинське», «Пирятин», «Славія» та інші, переорінтувалися на товари з довгими термінами зберігання: молоко, масло, сири. Це те, що може довго зберігатися на складі в умовах непростої ситуації з логістикою.

    Те, що псується швидше – тобто йогурти, кефіри та іншу кисломолочну та цільномолочну продукцію, компанія випускає лише під замовлення торгівельних мереж.

    Зараз «Молочний Альянс« перестав брати молоко з дворів, щоб економити пальне. «Завдання – не відмовлятися від молока приватних господарств«, – каже бізнесмен.

    Також компанія призупинила експорт до кращих часів.

    Інф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.