• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пшеницю знову впали
    Опубликовано: 2022-02-18 17:04:14

    У вівторок Росія оголосила про відведення частини військ від українського кордону, що призвело до різкого зниження цін на нафту та інші товари. Про це повідомляє graintrade.com.ua, пише agronews.ua.

    На тлі зменшення ескалації та новин про вільний прохід торговельних суден до чорноморських портів України для завантаження ф’ючерси на пшеницю опустилися на 1,5-2,8%.

    Березневі ф’ючерси на чорноморську пшеницю на біржі в Чикаго вчора впали на 4,75 $/т до 313,75 $/т, втративши за два дні 2,2% та п’ятничне спекулятивне зростання.
    Відмінний стан посівів озимої пшениці в Росії, особливо у південних та центральних регіонах, покращує перспективи врожаю. Експерти СовЕкон підвищили прогноз виробництва пшениці в РФ у 2022 році на 3,6 млн т до 84,8 млн т (76,5 млн т у 2021/22 МР).

    В Європі погода також сприяє формуванню гарного врожаю, але фермери можуть зменшити споживання азотних добрив через їх надто високу ціну. В разі зниження ціни на газ в Європі до 800 $/м3 ціни на добрива також зменшаться.

    Експерти МСГ Франції знизили прогноз площ сівби озимої м’якої пшениці до 4,75 млн га, що на 4,3% поступатиметься торішньому показнику. Наразі в країні стан посівів задовільний, температури помірні, а кількість опадів достатня.

    Березневі ф’ючерси на європейську пшеницю на паризькій Euronext впали на 7,25 €/т до 266,25 €/т або 302,7 $/т, повністю втративши спекулятивне зростання двох попередніх сесій.
    Алжирська державна агенція ОАІС 11 лютого придбала на тендері 500-570 тис т продовольчої південноамериканської та чорноморської пшениці з поставкою у березні за ціною 348-350$/т C&F. Французька пшениця знову не купувалася через політичні суперечки між країнами.

    У США ціни на пшеницю також знизилися на тлі низьких темпів експорту та зменшення політичної напруги в Європі:

    на 2,5% або 7,07 $/т до 286,5 $/т на м’яку озиму SRW-пшеницю в Чикаго,
    на 2,9% або 8,27 $/т до 296,2 $/т на тверду озиму HRW-пшеницю в Канзас-Сіті,
    на 1,3% або 4,78 $/т до 350,2 $/т на тверду яру HRS-пшеницю в Міннеаполісі.

    Протягом 4-10 лютого експорт пшениці з США склав 435,2 тис т, а загалом у сезоні – 14,48 млн т, що на 20% поступається торішнім темпам.

    Яскравим прикладом корисності мирних стосунків для спільного добробуту став дозвіл Пакистану пропустити через свою територію 50 тис т пшениці та ліків з Індії до Афганістану. Через тривалий прикордонний конфлікт Пакистан забороняє ввезення товарів з Індії, і цьогоріч змушений купувати дорогу австралійську пшеницю, тоді як Індія шукає покупців для надлишків своєї пшениці, тому країни могли б вигідно торгувати між собою.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.