• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Напруга між найбільшими експортерами пшениці збільшує невизначеність на ринку Єгипту
    Опубликовано: 2022-02-17 17:06:09

    Міністр постачання Єгипту заявив, що напруженість у відносинах між Росією та Україною, двома найбільшими експортерами пшениці, посилила невизначеність на ринку, тоді як уряд працює над низкою захисних заходів.

    Про це повідомило єгипетське державне інформаційне агентство MENA, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Refinitiv Agriculture.

    Уряд вивчає можливість диверсифікації джерел імпорту пшениці для захисту своїх стратегічних запасів та досліджує хеджування проти зростання цін на сировинні товари, зазначив міністр постачання Алі Мозелі. Він додав, що стратегічних запасів пшениці в Єгипті зараз вистачить на 5,4 місяці.

    Потенційне вторгнення Росії в Україну може призвести до перебоїв у постачанні зерна з Чорноморського регіону, що підштовхне ціни догори.

    Єгипет – один із найбільших у світі імпортерів пшениці. Згідно з даними двох регіональних трейдерів, минулого року в обсязі імпорту пшениці до Єгипту постачання з РФ склало близько 50% і близько 30% – з України,

    Державне агентство із закупівлі продовольства Єгипту GASC працювало над диверсифікацією джерел пшениці і в листопаді затвердило латвійську пшеницю як нове джерело імпорту.

    Уряд також вивчає питання щодо перегляду своєї багаторічної програми продовольчих субсидій, яка забезпечує щоденну норму хліба майже двом третинам населення країни.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.