• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо регіони, де найчастіше купують землю
    Опубликовано: 2022-01-23 10:09:29

    В ДП «Прозорро.Продажі» оголошено близько 3 тисяч земельних аукціонів. З них майже тисяча — це продаж землі, решта — оренда. Про це розповіла “Громадському радіо” перша заступниця директора ДП «Прозорро.Продажі» Дарина Марчак, пише agronews.ua.

    “Коли ми говоримо про продаж, то мова лише про несільськогосподарські землі, оскільки сільгоспземлі держави за законами продавати не можна. Дуже активно цією можливістю користуються державні і комунальні органи влади. 4 з 5 земельних аукціонів оголошують органи місцевого самоврядування, оскільки бачать в цьому можливість наповнювати бюджети”, – заявила Дарина Марчак.

    За її словами, попри те, що приватні землевласники можуть продавати свої паї за законом (через будь-які механізми, насправді), але вони також починають користуватися системою «Прозорро.Продажі», починають виставляти лоти на торги.

    “21 продавець оголосив 37 аукціонів загальною вартістю в 12 млн гривень. Найбільше продано землі — в Київській, Львівській, Хмельницькій та Чернівецькій області. Найактивніша конкуренція в Дніпропетровській, Вінницькій та Львівській областях”, – підкреслила Дарина Марчак.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.