• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Імпорт сиру в Україну суттєво зріс
    Опубликовано: 2022-01-19 14:02:59

    Статистика імпорту сирів, м’яко кажучи, невтішна. За минулий рік в Україну завезено 42 тис. т сиру з категорії сичужних, що на 17% більше за показник 2020 року. Про це повідомляє ІНФАГРО, пише agronews.ua.

    Цей обсяг дорівнює 42% всіх продажів аналогічних сирів (без урахування сирних продуктів) на внутрішньому ринку. Якщо окремо розглядати категорію твердих напівтвердих (22,5 тис. т), вони займають третину ринку.

    За збереження темпів зростання імпорту поточного року, до кінця 2022 року кожен другий кілограм споживаного українцями сиру буде вироблено не в Україні. Імовірність такого зростання є, адже навіть зараз, коли ціни на товар зросли, імпорт не падає. Річну динаміку зростання імпорту сиру в Україну можна переглянути тут.

    Основні країни постачальники сиру в Україну – це країни ЄС: Польща (36%), Нідерланди (16%), Франція (15%), Німеччина (9%).

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.