• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні створять державний земельний банк
    Опубликовано: 2022-01-18 10:07:51

    Створення Державного земельного банку має стратегічне значення для України в умовах вільного ринку землі. Про це повідомляє zemliak, пише agronews.ua.

    Правильно його створювати у кооперації з міжнародними фінансовими інститутами, заявив Леонід Козаченко, президент Української аграрної конфедерації.

    На думку Л. Козаченко, сільське господарство потребує довгострокових фінансових ресурсів. Сьогодні практично жоден український банк не може надавати такі ресурси, бо йдеться про земельні кредити строком на 5-10 років. В умовах вільного ринку — це той оптимальний строк, щоб повернути кошти за купівлю землі. Давати таке кредитуваннями міг би спеціалізований земельний банк — строком на більше ніж 5 років.

    За його словами, лише 5% аграріїв наразі мають змогу отримати кредити в іноземних банках.

    «Правильним і дієвим було б створення зараз Державного земельного банку у кооперації з міжнародними фінансовими інститутами. Ще 4 роки тому на Всесвітньому економічному форумі в Швейцарії на круглому столі щодо землі багато великих міжнародних фінансових інститутів були готові дати Україні кошти під заставу державних земель у рамках такого банку», — додав Леонід Козаченко.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.