• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай потіснив Україну на ринку волоського горіха Туреччини
    Опубликовано: 2022-01-15 10:06:11

    Експорт волоських горіхів з Китаю у 2021 р. збільшився на 60% у вартісному вираженні.  Такі попередні підсумки озвучили аналітики EastFruit, пише  agronews.ua.

    Як зазначається, Китай оновив рекорди як експорту волоського горіха в шкаралупі, так і ядра волоського горіха у минулому році. За оцінками, експорт ядра збільшився протягом року рівно вдвічі до 45-47 тис. т, а обсяг експорту волоського горіха в шкаралупі — приблизно у 1,5 рази до 110-115 тис. т.

    Загалом на експорті волоського горіха Китай за 2021 рік заробив близько $420 млн, що також стало новим рекордом.

    «За підсумками 2021 року Китай може піднятися на третє місце у світовому рейтингу експортерів волоського горіха, обійшовши Чилі та збільшивши відрив від України, яка поки що важко, але утримується на п’ятій позиції. Україна, при цьому, продовжувала відчувати труднощі з експортом грецького горіха через низькі світові ціни та зміни режиму доступу на ринок Туреччини», — додають експерти.

    Серед шести найбільших покупців китайського волоського горіха одразу три країни з пострадянського простору: Казахстан, Киргизстан та Росія. Хоча головним покупцем горіха у 2021 році стали ОАЕ, які наростили імпорт у 3,5 рази на рік. На другому та третьому місці Казахстан та Киргизстан відповідно.

    «До речі, Туреччина, яка різко зменшила імпорт грецького горіха з України, схоже, заміняла український горіх китайським. За підсумками 2021 року експорт грецького горіха з Китаю до Туреччини зріс у 2,2 рази, а Туреччина зайняла четверте місце у рейтингу найважливіших ринків збуту цього виду горіхів для Китаю», — зазначають аналітики.

    Три найбільш швидко зростаючі ринки збуту китайського горіха: Ірак, В’єтнам та Саудівська Аравія. Ці країни збільшили закупівлі китайського горіха протягом року більш ніж удвічі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.