• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Білорусь різко збільшила імпорт українських яблук
    Опубликовано: 2021-12-27 12:06:40

    Введення Білоруссю ембарго на постачання продуктів харчування з країн ЄС з 1 січня 2022 року помітно «оживило» плодоовочевий ринок України.

    Відразу в кількох сегментах ринку було відзначено різке підвищення попиту, яке було найістотнішим на ринку яблук, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

    «Для українського ринку та українських садівників це, звичайно, хороша новина. Адже щорічно Польща постачала на ринок Білорусі щонайменше 120 тис. тонн яблука, а в роки, коли реекспорт яблука до Росії був особливо активним, навіть понад 500 тис. тонн. З іншого боку, це дещо посилює перспективи диверсифікації експорту і може призвести до уповільнення переходу України на сучасніші технології вирощування та затребувані у світі сорти яблука. І, звичайно, це дуже погана новина для ринку Польщі, де ціни на якісне яблуко сорту «Айдаред» вже впали до рівня цін промислового яблука», — прокоментував економіст інвестиційного департаменту Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Андрій Ярмак.

    Разом з тим аналітики вважають, що на тлі зростання попиту на яблука навіть таких мало затребуваних останніми роками сортів, як Ренет Симиренко і Айдаред,  ціни на них в Україні можуть зрости.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.