• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Вчені представили нові сорти картоплі
    Опубликовано: 2021-12-23 18:08:34

    Інноваційні сорти картоплі «захищають навколишнє середовище та гаманець фермера». Про це повідомляє potatonewstoday.com, пише agronews.ua.

    ЄВРОПЛАНТ представляє свої інноваційні сорти картоплі з високими показниками ефективності поживних речовин. Вважається, що високоврожайні та високоякісні спеціальні сорти для  виробництва захищають навколишнє середовище та заощаджують витрати.

    Зростання цін на енергоносії останніх місяців також призводить до значного зростання витрат у виробництві картоплі. Особливо енергоємне виробництво азотних добрив дедалі більше обтяжує ціни на мінеральні добрива. Це не залишається без впливу на виробництво картоплі.

    Інноваційні сорти EUROPLANT для виробництва з низькими витратами дуже ефективно отримують і перетворюють поживні речовини, що дозволяє їм досягати високого врожаю, стабільної якості зі зниженим запасом поживних речовин.

    «Вирощуючи наші інноваційні сорти, можна знизити витрати на вирощування рослин. Це захищає навколишнє середовище та гаманець фермера», – каже Йорг Еггерс, керуючий директор EUROPLANT Pflanzenzucht GmbH.

    Наразі 17 сортів картоплі віднесені до програми з низьким рівнем споживання.

    «Ми розрізняємо дві групи: сорти картоплі категорії PREMIUM, які потребують на 12,5 % менше азотних добрив, і категорію GOLD – яка потребує навіть на 25 % менше», – пояснює Йорг Еггерс.

    До сортів ПРЕМІУМ належать, наприклад, переважно «Даніна», «Симонетта» (сорт 2021/2022 року) та борошняна кулінарна «Карелія». Омега та Румба, як переробні сорти також мають потребу в азотних добривах меншу на 12,5 %.

    До категорії GOLD віднесені переважно Коронада, Флорідана і Желе, а також Анналена, Берніна і Торенія з сегменту твердого приготування.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.