• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Через ерозію понад 32 млн га українських земель втрачають родючість
    Опубликовано: 2021-12-18 14:04:24

    Рілля в Україні займає 57% площі держави, що більше ніж у всіх інших країнах ЄС. Щороку через посуху та ерозію десятки мільйонів гектар землі втрачають родючість. Про це пише Цензор.Нет, пише  agronews.ua.

    Поки активісти проводять показові акції та блокують роботу промислових підприємств, звинувачуючи їх у всіх екологічних бідах, замовчується реальна екологічна проблема у масштабах всієї країни, — нарікають професійні екологи. Йдеться про критичну ситуацію із руйнуванням ґрунтів сільгосппризначення: щороку в Україні майже 500 млн тонн орних земель потерпають від ерозії, що вже призвело до зниження родючості грунту на площі більш ніж 32 млн га.

    «На жаль, так. Це справді реальність українська, і не тільки українська. Найбільше в Україні потерпають від ерозії південні регіони — йдеться про вітрову ерозію. А центральні регіони більше потерпають від водної ерозії і вітрової разом. Зараз таких деградованих земель через ерозію близько 13 млн га», — Михайло Амосов, пояснює експерт із землекористування.

    Зупинити це згубне для ґрунтів явище можна лише дуже різким скороченням масштабів розорюваності і як мінімум виведенням з обробітку всіх схилів. Також варто припинити розорюваність у долинах річок, — зазначають експерти. Бо лише за таких умов проблему зі зниженням родючості можна буде вирішити.

    Голова ГО «Українська природоохоронна група» Олексій Василюк констатує:

    «Ми друга держава в світі за рівнем розораності. Тобто більше, ніж наша держава, розораніший лише Бангладеш. І у нас на даному етапі рілля займає 57% країни — це значно більше фактично, ніж у всіх інших державах Європи разом узятих», — йдеться у матеріалі.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.