• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Мінагрополітики озвучили середню ціну на землю в Україні
    Опубликовано: 2021-12-13 11:06:11

    Сьогодні середня ціна за 1 гектар землі в Україні продовжує зростати і складає майже 40 тисяч грн.

    Про це заявиви міністр аграрної політики в продовольства України Роман Лещенко, ідеться у матеріалі АgroРolit.com.

    Він зазначив, що ринок землі продовжує стабільно працювати в штатному режимі, ми вже маємо більше 58 тисяч зареєстрованих правочинів, мова йде про понад 150 тисяч гектарів (в межах договорів купівлі-продажу 147 тисяч гектарів).

    «Сьогодні середня ціна за гектар продовжує зростати і становить майже 40 тисяч грн. Міністерство аграрної політики націлене продовжувати вдосконалювати механізми земельної реформи. Тому у нас є перші успіхи і в старті електронних земельних аукціонів. Це база в розвитку інституційних основ прозорих земельних відносин, розвитку і економічних відносин. І сьогодні відкритість даних, і захист всіх учасників угод, оптимізація всіх процесів дає реальну прозорість процесів, збільшення надходжень. Наприклад, в електронній торговій системі Прозорро. Продажі ми маємо вже відповідні оголошення про електронні земельні торги. Вже відбулося відчуження на 494 земельні ділянки, відбувся продаж прав оренди на 1027 земельних ділянок площею більше 7 тисяч гектарів», — сказав міністр.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.