• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на каву зросли до 10-річного максимуму і не впадуть до 2023 року
    Опубликовано: 2021-12-03 09:05:58

    Ціна грудневих ф'ючерсів на каву на Міжконтинентальній біржі в Нью-Йорку досягла $2,46 за фунт (453 грами), що є найвищим показником з 2011 року. На думку опитаних CNBC галузевих аналітиків, висока ціна на каву протримається щонайменше до 2023 року.

    Як і десять років тому, коли ціна фунта досягла $3, на підвищення вартості вплинув тривалий період поганої погоди у Бразилії, найбільшому виробнику кави.

    Однак сьогодні ситуацію посилюють невизначеність у країнах-експортерах, зокрема в Ефіопії, що перебуває на порозі громадянської війни, та В'єтнамі, де зростає кількість заражених коронавірусом.

    Також ринок кави не оминула проблема збою глобальних ланцюжків постачання та скорочення обсягів запасів кави.

    "Ринок кави потрапив у ідеальний шторм і вперше за довгі роки зіткнувся з дефіцитом сировини", – прокоментував ситуацію Оле Хансен, галузевий аналітик Saxo Bank.

    У такій ситуації варто очікувати на подальше скорочення складських запасів кави, тому що виробники прагнуть їх розпродати за високими цінами. А це своєю чергою збереже нестабільність на ринку кави щонайменше до 2023 року, прогнозує Максиміліан Копестейк, виконавчий директор з продажу кави в Європі компанії Marex.

    Роман Брыль

    ЛIГАБiзнесIнформ

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.