• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • До України імпортували рекордну кількість сиру
    Опубликовано: 2021-11-23 18:03:28

    До України у жовтні ввезли з-за кордону рекордну кількість сиру – 4,2 тис. тонн. Зазначається, що це половина середньомісячного продажу. Видання пише, що собівартість імпортних сирів “Гауда” і “Ементаль” зросла. Втім, різниця з українським сиром не суттєва. Про це повідомляє ІНФАГРО, пише agronews.ua.

    Основними постачальниками сиру до України стали: Польща (41%), Німеччина (14%) та Нідерланди (11%). Тим часом український сир везуть до Казахстану (70%) та Молдови (25%).

    Видання зазначає, що українські сировари надалі піднімають ціни та скорочують акційні розпродажі, втрачаючи водночас обсяги реалізації на користь продавців імпортного сиру. Експерти вважають: незважаючи на високі ціни на вітчизняний та і імпортний сир, торговці розраховують на традиційно хороші грудневі продажі напередодні свят.

    В Україні протягом останніх п’яти місяців в Україні вартість молока зросла на 16%. Такий рівень цін на молоко-сировину суттєво перевищує середній показник по країнах ЄЄ. До прикладу, в Угорщині, Латвії, Словаччині та Польщі вартість не перевищує 32-33 євро за 100 кілограмів. Натомість у нашій країні ціна на молоко у другій половині 2021 року суттєво зросла: від 35 до 41 євро.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.