• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні прогнозують рекордний експорт зерна
    Опубликовано: 2021-11-23 15:07:39

    У 2021/2022 маркетинговому році Україна має намір експортувати понад 60 млн тонн зерна. Про це повідомляє Мінекономіки, пише agronews.ua.

    Водночас, на думку заступника міністра економіки України – торгового представника України Тараса Качки, серйозним викликом в цьому питанні є забезпечення пропускної здатності морських портів, передає пресслужба Мінекономіки.

    “Ще 10 років тому питання пропускної здатності українських морпортів викликало жваві дискусії, однак, останні п’ять років їх потужність збільшилася – з 49,3 млн тонн у 2016 році до 81,5 млн тонн у 2021-му році. Сектор морських перевезень діє без затримок, в той час як ми спостерігаємо волатильність цін на залізничні перевезення. В цьому контексті стратегія українського Уряду направлена на розвиток інфраструктури, щоб зацікавити інвесторів цією галуззю”, – зазначив він під час круглого столу у межах Глобальної зернової конференції – 2021 у Женеві.

    Він додав, що зростання світового попиту на тлі послаблення карантинних обмежень підняло ставки на вантажні перевезення до багаторічних максимумів і збільшило доходи галузі.

    За його словами, це створює можливості для додаткових інвестицій у новітні технології, цифровізацію, автоматизацію тощо. Впровадження нових технологій сприятиме стійкості ланцюгів постачання і логістики, підвищенню прозорості та доступності даних, оптимізації витрат на експлуатацію та обслуговування, відповідності вимогам з декарбонізації.

    За даними Мінагрополітики, Україна у 2019/2020 МР експортувала 56,72 млн тонн зернових та зернобобових культур.

    У 2020 році зібрали 83,8 млн тонн основних сільськогосподарських культур з площі 24,1 млн га. Зокрема, зернових та зернобобових культур намолотили 65,4 млн тонн з площі 15,3 млн га.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.