• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Групи «Агротрейд» відтепер може експортувати свою органічну продукцію в США та Канаду
    Опубликовано: 2021-10-25 16:02:49

    Органічна продукція Групи АГРОТРЕЙД успішно пройшла сертифікацію за американським стандартом USDA NOP. Про це повідомляє пресслужба компанії, пише agronews.ua.

    Завдяки отриманню цього сертифікату Група АГРОТРЕЙД відтепер може експортувати свою органічну продукцію в США та Канаду.

    Це підтверджує, що зерно та насіння компанії відповідає стандартам Національної органічної програми міністерства сільського господарства США: не обробляється хімічними добривами, ЗЗР або інсектицидами, які дозволені при класичному вирощуванні, а під час виробництва продукції використовуються лише екологічні технології.

    «Ми розпочали процес отримання сертифікату ще до початку карантину, проте через локдаун до нас не змогли приїхати аудитори. Це вдалося зробити влітку, коли в Україні був послаблений карантин. Отриманий сертифікат відкриває Групі АГРОТРЕЙД новий ринок, куди компанія раніше не експортувала “органіку”», — розповідає директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи АГРОТРЕЙД Андрій Бут.

    Близько п’яти років основними покупцями органічної продукції агрохолдингу є країни Європейського союзу. У жовтні компанія експортувала пшеницю та горох. Також цього року Група АГРОТРЕЙД вирощувала органічні гірчицю, кукурудзу, соняшник і гречку.

    Раніше компанія повідомляла, що 2021 рік виявився особливо успішним для органічного виробництва, під яке в компанії відведено 2500 гектарів у Харківській області.

    Окрім сприятливих погодних умов і рясних опадів, агрономи АГРОТРЕЙДу впровадили новітні технологічні підходи, обробку виконували оптичними культиваторами та змінили строки посівів. Як результат, врожайність культур значно перевищила план: пшениця — на 15%, гірчиця — на 32%, а горох — на 55%.

    Нагадаємо, група АГРОТРЕЙД планує збільшити площу посівів під озимою пшеницею.

    Група АГРОТРЕЙД — вертикально інтегрований холдинг агропромислового циклу: виробництво, зберігання, переробка та торгівля сільськогосподарською продукцією. Заснований в 1998 році. Засновник і генеральний директор Всеволод Кожемяко. Холдинг обробляє 70,5 тис. га землі в Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях. Профільні культури — соняшник, кукурудза, озима пшениця, соя, ріпак.

    Група володіє мережею елеваторів загальною ємністю одночасного зберігання 570 тис. тонн і посідає восьме місце серед найбільших власників елеваторів в Україні.

    Під власною торговою маркою Agroseeds компанія виробляє високоякісне репродуктивне гібридне насіння кукурудзи та соняшнику і сортове насіння озимої пшениці, сої та інших культур. Насіння допрацьовується на заводі потужністю 20 тис. тонн на рік на базі елітного насіннєвого господарства в Харківській області, обладнаному високотехнологічним обладнанням компанії Cimbria.

    У 2016 році в холдингу засновано органічне землеробство, відповідність якого європейським стандартам підтверджено сертифікатом «Органік стандарт».

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.