• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Рослинне м’ясо стрімко дорожчає
    Опубликовано: 2021-10-20 16:03:48

    Зростання споживчого попиту на рослинні замінники м’яса зумовлює безпрецедентне подорожчання на ринку горохового білка: ціни на гороховий протеїн за рік зросли відразу на 120%. Про це повідомляє newfood.media, пише agronews.ua.

    Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США за рік додало в ціні 10%, курятина – 6%.

    Канада, найбільший у світі виробник горохового протеїну, намагається встигнути за зростанням попиту. Але в умовах посухи обсяг виробництва скоротився на цілих 45%.

    Популярність рослинного харчування неухильно зростає, констатують учасники ринку. І пандемія лише прискорила цю тенденцію.
    Споживачі масово звертаються до флексітаризму, близько 42% з них у всьому світі уже стали «веганами за сумісництвом» – тобто тими, хто вживає лише рослинну їжу певну частину дня.

    Компанія Puris, один із виробників горохового протеїну, що є також постачальником для бургерного гіганта Beyond Meat, говорить, що в умовах засухи має свої переваги. Puris займається розробкою інноваційного насіння, що витримує важкі кліматичні умови.

    Тайлер Лоренцен, генеральний директор Puris, говорить, що це був «важкий рік» для виробників у США – через COVID-19, історичну посуху та «інші безпрецедентні проблеми клімату».

    «Щоб створити краще насіння для виробництва рослинної їжі, ми використовуємо природні методи селекції. Наше насіння призначене саме для харчування людини, а не тварин», – говорить він.

    Puris почала займатися горохом, коли зрозуміла, що може створити кращий гороховий протеїн у порівнянні з тими, що були на ринку. Схоже, заодно компанія потрапила в потужний зростаючий тренд.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.