• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на пальмову та соєву олію виросли
    Опубликовано: 2021-10-08 11:01:15

    Після рішення країн ОПЕК+ не збільшувати видобуток нафти ціни на неї продовжили зростати, і грудневі ф’ючерси марки Brent на лондонській біржі ІСЕ сягнули рекордних 83 $барель, що надало додаткової підтримки котируванням пальмової олії, яка дорожчала на тлі скорочення запасів. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Грудневі ф’ючерси на пальмову олію на біржі в Малайзії вчора виросли на 3,4% до 4738 рінггитів/т або 1136 $/т, що стало новим рекордом, на прогнозах зменшення запасів пальмової олії в країні на кінець вересня та напередодні виходу офіційних даних Ради з пальмової олії (МРОВ), що оприлюднять 11 жовтня.

    Грудневі ф’ючерси на соєву олію на біржі в Чикаго слідом за цінами на пальмову олію та на підсумках тендеру в Єгипті вчора виросли на 4,2% до 1350 $/т, додавши за місяць 6%.

    Єгипетський GASC придбав на тендері 36 тис т імпортної соєвої олії з поставкою 25 листопада – 20 грудня за середньою ціною 1389,8 $/т CFR, яка значно перевищує ціну закупівлі на тендері у вересні, коли було придбано 10 тис т соєвої олії за ціною 1310 $/т CFR. Водночас GASC відмовився від закупівлі соняшникової олії, оскільки ціни пропозицій складали 1391 $/т CFR, тоді як 2 вересня була придбана партія за ціною 1240 $/т CІF.

    За підтримки ринків пальмової та соєвої олії ціни пропозицій чорноморської соняшникової олії виросли до 1350-1370 $/т FOB, проте ціни попиту залишаються на рівні 1300 $/т FOB, а підсумки єгипетського тендеру додатково посилять тиск на котирування.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.