• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Нібулон» закінчив збирання ранніх зернових із новим рекордом врожайності
    Опубликовано: 2021-09-15 13:36:45

    «Нібулон» закінчив збирання ранніх зернових із новим рекордом врожайності

    Жнива ранньої зернової групи в сезоні 2021 успішно завершилися із рекордним для компанії показником врожайності 46,2 ц/га, що також є вищим за середньоукраїнський показник врожайності групи.

    Усі виробничі підрозділи компанії успішно завершили жнива озимої пшениці, яка цьогоріч займала площу у 28 тис. га. Завдяки передовим агротехнологіям цього сезону філії компанії в оптимальні терміни продемонстрували чудовий результат, впевнено перевершивши середньоукраїнський показник врожайності цієї культури, який за даними Мінагрополітики складає 46 ц/га.

    Валовий збір озимої пшениці у поточному сезоні є одним із найкращих за роки роботи компанії і становить близько 130 тис. тонн зерна. Середня врожайність культури значно зросла у порівнянні з минулорічним сезоном – плюс 25%.

    Приємно відзначити й беззаперечних лідерів щодо врожайності озимої пшениці – це філія «Кам’янка» (Черкаська обл.) з показником у 56,1 ц/га, а також філії Хмельниччини «Кам’янець-Подільська» – 54,9 ц/га та «Мрія» – 54,5 ц/га.

    Нагадаємо, місяцем раніше компанія уже відзвітувала про успішний фініш збиральної кампанії озимого ячменю на всіх 1467 га засіяних площ, більшість з яких була розташована на філіях Південного регіону. Цього сезону врожайність культури склала 49 ц/га.

    Найбільша врожайність озимого ячменю сформована у філіях «Прибужанівська» – 60,7 ц/га (Миколаївська обл.), «Кам’янець-Подільська» (Хмельницька обл.) – 57,1 ц/га та «Снігурівська» (Миколаївська обл.) – 55,9 ц/га.

    Характерною особливістю цьогорічних жнив стало практично одночасне проведення збиральної кампанії у всіх регіонах, а також оперативне переміщення техніки для недопущення втрат врожаю. Слід віддати належне спеціалістам автотранспортної служби компанії, які успішно впоралися із поставленими перед ними задачами.

    Окрім того, були сформовані машинно-тракторні загони, які слідом за комбайнами обробляли ґрунт по мірі збирання врожаю, щоб зберегти в ньому вологу і створити належні умови для посівної кампанії наступного сезону.

    В умовах великої інтенсивності цьогорічного збирального сезону в роботі задіяні більше 170 одиниць сучасної «НІБУЛОНівської» сільськогосподарської техніки, зокрема: 56 комбайнів марок John Deere, CASE, Massey Ferguson; 35 тракторів марок Fendt та CASE; більше 80 вантажних автомобілів тощо. У збиранні ранньої групи зернових була також задіяна і нова нещодавно придбана техніка – трактори Fendt 1038 та борони Rubin 10.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.