• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ТОП-3 основних ринків збуту української свинини
    Опубликовано: 2021-09-08 18:08:24

    Експортні поставки продукції свинарства упродовж 2021 р. мали кращі результати ніж у 2020-му: за вісім місяців такі операції принесли $10,62 млн експортної виручки. Про це повідомляє Держмитслужба, пише agronews.ua.

    Так, за січень-серпень за кордон спрямували 2,9 тис. т свинини, що принесло Україні $5,76 млн. Це на понад тисячу тон та $1,5 млн більше ніж рік тому.

    ТОП-3 основних ринків збуту: Об’єднані Арабські Емірати (44,2%); Гонконг (23,8%); Грузія (6,8%).

    «Найзатребуванішими експортними позиціями за підсумками січня-серпня стали морожена свиняча грудинка (45,3% експортованого), морожені свинячі лопатки та їх відруби (18,5%), а також інша обвалена морожена свинина (17,9%)», — йдеться у повідомленні.

    Крім цього, вчетверо зросли обсяги експорту живих свиней забійних кондицій до Грузії: протягом восьми місяців поточного року туди реалізували 1,38 тис. т живця, що принесло експортеру $2,02 млн валютної виручки. При цьому, торішні поставки за відповідний період були вчетверо меншими — 0,33 тис. т. живою масою.

    Крім цього, експорт інших морожених свинячих субпродуктів цього року приніс $2,84 млн. Це на $0,5 млн більше ніж за аналогічний період 2020 р. не зважаючи на скорочення обсягів відвантажень цієї продукції. Зокрема, за січень-серпень вітчизняні експортери спрямували за кордон 3,9 тис. т морожених свинячих субпродуктів проти 4,37 тис. т.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.