• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Міністр агрополітики розповів що буде найціннішим ресурсом через 10 років
    Опубликовано: 2021-09-01 13:36:36

    Міністр агрополітики розповів що буде найціннішим ресурсом через 10 років

    Через 10 років найціннішим ресурсом буде не нафта і не газ, а прісна вода. Про це міністр агрополітики та продовольства Роман Лещенко наголосив в інтерв’ю виданню «Голос Америки».

    «Я не перестаю вивчати досвід Каліфорнії, яка має надзвичайно обмежені водні ресурси, в рази менше, ніж ми маємо навіть на півдні України, але за рахунок дуже правильної системи водокористування, Каліфорнія забезпечує більше 40% овочів та фруктів для Сполучених Штатів. У Каліфорнії чітко розуміють, що вода - це ресурс за який будуть війни. Ми переконані - через 10 років найбільш цінним ресурсом буде не не нафта і не газ, а прісна вода», - зазначив міністр.

    Роман Лещенко розповів, що в рамках офіційного візиту до США, в української делегації був круглий стіл з ключовими компаніями - зернотрейдерами, світовими лідерами таким як Cargill, Bunge, ADM - вони підтримують такі проекти і готові розглядати окремі інвестиції, адже зрошення дає однозначний приріст урожайності і компанії зацікавлені в тому, щоб формувалася додану вартість і щоб якість відповідної продукції покращилася.

    «Ми говорили про розширення портової інфраструктури, залізничного сполучення. У той же час була дуже відверта розмова з проблемних питань. Це була розмова оф-рекордс. Ми чітко зрозуміли на що нам треба звернути увагу», - додав міністр.

    https://agropravda.com/

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.