• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готова завойовувати нові експортні ринки зерна
    Опубликовано: 2021-08-23 13:06:53

    Україна готова до завоювання нових експортних ринків зерна через сприятливу світову кон’юнктуру. Про це заявила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька, коментуючи звіт «Зерно: світові ринки та торгівля» Міністерства сільського господарства США (USDA), повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ДПСС.

    «Ми пильно, разом з бізнесом стежимо за ситуацією. Цей звіт – сигнал до того, що ми можемо посунути конкурентів», – зазначила керівниця.

    USDA підвищило прогноз експорту української пшениці у поточному маркетинговому році на 2,5 мільйони тонн, порівняно з попереднім, травневим прогнозом. Американські експерти очікують, що Україна експортує рекордні 23,5 мільйони тонн пшениці. Також, порівняно з попереднім прогнозом, має зрости і експорт української кукурудзи – до 32 мільйонів тонн.

    Владислава Магалецька наголосила, що Держпродспоживслужба разом з Міністерством економіки України працюють над тим, щоб допомогти українським аграріям у безперешкодному експорті зернових.

    «Ми готові працювати фактично в режимі «відкритого вікна» для наших експортерів. Водночас закликаємо і бізнес проявити максимальну відповідальність так, щоб зерно, яке ми відправляємо на експорт, відповідало всім необхідним нормам та вимогам», – підкреслила Владислава Магалецька.

    Зазначається, що за перші шість місяців 2021 року Держпродспоживслужба забезпечила фітосанітарний контроль при експорті 18,4 млн. тонн зернових та олійних культур. У тому числі 13,5 млн. тонн кукурудзи, майже 4 млн. тонн пшениці, 350 тис. тонн ячменю та понад 390 тис. тонн сої.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.