• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Озвучено оновлені ціни на олію
    Опубликовано: 2021-08-16 12:06:13

    Вчора після оприлюднення даних про скорочення виробництва та запасів пальмової олії в Малайзії, жовтневі ф’ючерси на неї на біржі в Куала-Лумпурі виросли одразу на 7,4% до 4511 рінггитів/т або 1065 $/т, наблизившись до максимальних значень останнього року. Про це повідомляє Грейн Трейд, пише agronews.ua.

    Додатковим чинником впливу на ціни залишається поширення штаму короновірусу «Дельта» в Індонезії та Малайзії, що може призвести до посилення карантину та подальшому скороченню виробництва через дефіцит робітників.

    За даними звіту МРОВ, запаси пальмової олії в Малайзії на кінець липня скоротилися у порівнянні з попереднім місяцем на 7,3% до 1,496 млн т, а виробництво у липні зменшилося на 5% до 1,52 млн т. Дані звіту виявилися гіршими, ніж очікували трейдери, що призвело до спекулятивного стрибка котирувань.

    У поточному сезоні зростання цін на пальмову олію часто ставало драйвером подорожчання сусідніх ринків соєвої та соняшникової олії.

    На біржі в Даляні ф’ючерси на пальмову олію вчора також виросли на 5% до 1320 $/т, а на соєву – на 2,8% до 1430 $/т.

    На чиказькій СВОТ жовтневі ф’ючерси на соєву олію подорожчали вчора на 1,6% до 1360 $/т, але подальше зростання зупинилося в очікуванні оновленого балансу по рослинним оліям USDA, який вийде сьогодні.

    Ціни попиту на українську соняшникову олію з нового врожаю виросли до 1220-1240 $/т FOB, завдяки чому форвардні ціни на соняшник з доставкою на завод наблизилися до рівня 580-600 $/т (з ПДВ).

    Закупівельні ціни на український ріпак також зростають і вже досягли 630-640 $/т з доставкою в порт або на кордон.

    Ціни на сою без ГМО з доставкою в порт або на кордон виросли до 620-630 $/т, тоді як за сою з ГМО в порту пропонують 500 $/т.

    Прогнози збільшення врожаю соняшника в Україні та Росії поки не здійснюють сезонного тиску на ціни, а подорожчання рослинних олій підтримає ціни на початку сезону на високому рівні.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.