• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Перший місяць ринку землі. Якою є ціна гектара й від чого вона залежить
    Опубликовано: 2021-08-11 10:08:58

    Наразі об’єктивна ціна землі становить $2 тиc. за 1 га. Землевласникам не варто сподіватися на високі цінові пропозиції.

    Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів юрист, фахівець у земельному та аграрному праві Руслан Сокол.

    «За сформовані масиви від 10-20 га пропонують до $3-4 тис. у Київській області. Але сформувати такий масив, при 1-5% охочих продати землю – неможливо», – каже юрист.

    Він підкреслив, що масово сподіватися на високі цінові пропозиції («земля-квартира») за один наділ землевласникам не варто, оскільки це може лише стосуватися земель навколо столиці з метою їх придбання для несільськогосподарських цілей».

    «А от, наприклад, за нинішніх цін за два шестигектарних «паї» у Баришівському районі таки можна придбати однокімнатну квартиру у пристоличному Борисполі. Але власник цих паїв втратить актив, який приносить йому $2 тис. доходу на рік додатково до $1 тиc. річної пенсії колишнього колгоспника, якому ці ділянки дісталися при паюванні колективних сільськогосподарських підприємств», – пояснив Сокол.

    Инф. finance.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.