• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Україні зросло споживання свинин
    Опубликовано: 2021-08-05 14:09:06

    Аналіз споживання м’яса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку. Впродовж першого півріччя 2021-го українці в середньому збільшили частку свинини в раціоні на 300 г. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.

    Згідно з прогнозами, споживання свинини у 2021-му сягне 15,5 кг (без урахування жиру та субпродуктів) порівняно з 14,8 кг минулоріч. Це найвищий результат з докризового 2013-го, коли показник на душу населення становив 17,9 кг.

    «Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021-му споживання цього вида м’яса скоротиться майже на 2 кг», – коментує пан Сікачина.

    При цьому, за словами експерта, варто зважати, що еластичність попиту на м’ясо є повільною: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.