05 авг, 14:09
Аналіз споживання м’яса в Україні свідчить, що тільки свинина демонструє позитивну динаміку. Впродовж першого півріччя 2021-го українці в середньому збільшили частку свинини в раціоні на 300 г. Про це повідомляє пресслужба Асоціації «Свинарі України», пише agronews.ua.
Згідно з прогнозами, споживання свинини у 2021-му сягне 15,5 кг (без урахування жиру та субпродуктів) порівняно з 14,8 кг минулоріч. Це найвищий результат з докризового 2013-го, коли показник на душу населення становив 17,9 кг.
«Збільшення споживання свинини обумовлюють кілька чинників, серед яких зростання внутрішнього виробництва. Свинина займає ніші, які звільняють інші види м’яса, насамперед курятина. Так, у 2021-му споживання цього вида м’яса скоротиться майже на 2 кг», – коментує пан Сікачина.
При цьому, за словами експерта, варто зважати, що еластичність попиту на м’ясо є повільною: споживачам потрібен час, щоб змінити свої купівельні звички. Споживання не зможе швидко відреагувати на високі темпи нарощування виробництва.
Инф. agronews.ua
Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328809.html
Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM