• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерти розповіли, які продукти шкодять мозку
    Опубликовано: 2021-07-09 11:09:24

    Неправильне харчування шкодить всьому організму, в тому числі й мозку, погіршуючи когнітивні здібності людини та підвищуючи ризик серйозних захворювань. Експерти назвали чотири продукти, які краще виключити з раціону. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

    Омлет із яєчних жовтків. Не відмовляйтеся від яєчних жовтків, тому що вони містять холін — органічну речовину, яка необхідна для роботи нервової системи та хорошої пам’яті. Експерименти показали, що люди, які одержували досить холіну, демонстрували кращі показники когнітивних здібностей.

    Тунець. Як і інші сорти жирної риби, тунець багатий на ненасичені омега-3 кислоти та інші вітаміни, але він накопичує в собі ртуть, а її надлишок сильно шкодить організму, зокрема погіршує пам’ять та інші когнітивні функції людини. Навіть омега-3 кислоти не можуть нейтралізувати цей ефект. Краще вживайте сардини або лосось.

    Сухарики й чипси. Краще відмовтеся від споживання чипсів і сухариків, тому що вони провокують проблеми з пам’яттю та увагою. Вся справа в жирах, які входять до їх складу і заважають мозку нормально функціонувати.

    Попкорн із мікрохвильовки. Напівфабрикат для попкорну, як правило, перенасичений трансжирами, які серйозно ушкоджують стінки судин. Це негативно позначається на роботі серцево-судинної системи й мозку.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.