Експерти розповіли, які продукти шкодять мозку

09 июл, 11:09

Неправильне харчування шкодить всьому організму, в тому числі й мозку, погіршуючи когнітивні здібності людини та підвищуючи ризик серйозних захворювань. Експерти назвали чотири продукти, які краще виключити з раціону. Про це повідомляє CommentsUA, пише agronews.ua.

Омлет із яєчних жовтків. Не відмовляйтеся від яєчних жовтків, тому що вони містять холін — органічну речовину, яка необхідна для роботи нервової системи та хорошої пам’яті. Експерименти показали, що люди, які одержували досить холіну, демонстрували кращі показники когнітивних здібностей.

Тунець. Як і інші сорти жирної риби, тунець багатий на ненасичені омега-3 кислоти та інші вітаміни, але він накопичує в собі ртуть, а її надлишок сильно шкодить організму, зокрема погіршує пам’ять та інші когнітивні функції людини. Навіть омега-3 кислоти не можуть нейтралізувати цей ефект. Краще вживайте сардини або лосось.

Сухарики й чипси. Краще відмовтеся від споживання чипсів і сухариків, тому що вони провокують проблеми з пам’яттю та увагою. Вся справа в жирах, які входять до їх складу і заважають мозку нормально функціонувати.

Попкорн із мікрохвильовки. Напівфабрикат для попкорну, як правило, перенасичений трансжирами, які серйозно ушкоджують стінки судин. Це негативно позначається на роботі серцево-судинної системи й мозку.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/328421.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM