• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ціни на соєву олію знову оновили рекорд
    Опубликовано: 2021-06-09 11:09:23

    Підвищення цін на нафту минулого тижня до дворічного максимуму надало потужної підтримки ринкам рослинних олій, які відновили зростання. Найбільше виросли липневі ф’ючерси на соєву олію в Чикаго, які вкотре оновили рекорд. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    Ф’ючерси на пальмову олію в Малайзії наприкінці тижня також активно дорожчали, що сприяло відновленню попиту на українську соняшникову олію, ціни на яку останнім часом суттєво впали.

    На біржі в Чикаго після незначного зниження у четвер, липневі ф’ючерси на соєву олію у п’ятницю на тлі низьких запасів та гарного попиту виросли одразу на 6,1% до рекордних 1614 $/т, а грудневі – на 6,7% до 1458 $/т, додавши в ціні з початку травня 24%. Прогноз високих температур у США найближчого тижня, особливо на північному заході країни, посилює занепокоєння щодо долі майбутнього врожаю сої, на що ціни одразу реагують спекулятивним зростанням.

    В Аргентині завершується збирання сої, і з 96,6% площ вже намолочено 42,44 млн т олійної, що відповідає прогнозованим 43,5 млн т, хоча деякі аналітики і очікували, що врожай складе 45 млн т.

    Серпневі ф’ючерси на пальмову олію на малайзійській біржі в четвер виросли на 1,6%, але у п’ятницю впали на 0,7% до 4129 рінггитів/т або 1000 $/т, загалом за тиждень додавши 3,4% ціни. Зростання котирувань обмежує зниження темпів експорту на тлі прогнозів нарощування виробництва та збільшення запасів.

    Ціни на соняшникову олію під тиском низького попиту знизилися до 1400 $/т FOB, і їх не підтримало навіть різке зростання сусідніх ринків соєвої та пальмової олії. Найбільша активність спостерігається при торгівлі соняшниковою олією з нового врожаю, яку пропонують приблизно по 1200 $/т FOB.

    Ціни на аргентинську соєву олію залишаються в межах 1300-1350 $/т FOB, що дозволяє покупцям робити вибір між соняшниковою та соєвою олією.

    На біржі в Даляні у п’ятницю ф’ючерси на пальмову олію знизилися на 2,4% до 1242 $/т, а на соєву – на 2% до 1397 $/т.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.