• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Монтаж і реконструкція котельного обладнання
    Опубликовано: 2021-05-15 11:45:05

    Монтаж і реконструкція котельного обладнання в першу чергу потрібні в будинках і котеджах, в яких відсутнє централізоване опалення. Проєктування і монтаж котельного обладнання включають визначення потужності котла, його грамотний вибір і установку.

    Про тепловому розрахунку і визначенні оптимальної потужності котла для будинку потужність і продуктивність котельного обладнання залежать від рівня теплових втрат. Приблизно їх можна визначити самостійно. Відомо, що в приватному будинку з цегляними стінами, в товщину 1,5 цегли потрібно 150-160 Вт. потужності котла на 1 м2 опалювальної площі. Для приміщень зі стінами завтовшки у 2 цегли, потужність знижується до 70-80 Вт. на м2.

    Інша методика передбачає розрахунок в залежності від кліматичної зони. Так, для півдня України достатньо потужності котла 70-90 Вт. на м2. Для регіонів в центральній помірній кліматичній смузі потрібно приблизно 120 - 150 Вт на м2. Для північних регіонів Східної Європи потужність варіюється в діапазоні 150-200 кВт на м2. Вікна з французьким і еркерним склінням змушують збільшити потужність котельного обладнання на 10%.

    Неопалювальний підвал внизу підвищує її ще на 15%. Якщо функцією котла є забезпечення гарячого водопостачання, потужність потрібно збільшити ще на 20-50%.

    Якого типу повинні бути котли в приватному будинку

    Вони можуть бути газовими, електричними, дизельними, твердопаливними та пелетними. Назва говорить про вид використовуваного джерела тепла. Газові котли мають найбільший ККД. Електричні - компактні, зручні та недорогі. Дизельні - пред'являють мінімальні вимоги до димоходу. Твердопаливні - одні з найдешевших при експлуатації. Пелетні - мають найменшу зольністю.

    Монтаж і опресовування системи опалення

    Установка опалювальних котлів відбувається в три етапи:

    • Підготовчий. Виконується проєктування системи, проводиться закупівля нового опалювального обладнання, якщо потрібно - демонтаж старого;
    • Основний. Проводиться укладання труб, опресовування комунікацій, монтаж котла й обв'язка. Якщо потрібно, виконується армокаркас;
    • Кінцевий. Робиться повторне опресовування, повторний запуск і необхідні пусконалагоджувальні роботи.

    Всім, у кого виникла необхідність встановити котельне обладнання, рекомендуємо звернутися в устимівський завод. Підприємство, виробляє водогрійні котли та запасні частини, котлів різної потужності, має сучасний верстатний парк, використовує у виробництві прогресивні технології, реалізує свою продукцію за привабливими для клієнтів цінами. Якість гарантована і завжди висока.

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.