• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Харківщині вирощують ранню суницю
    Опубликовано: 2021-05-11 09:07:42

    Виробник суниці садової з Харківщини власним прикладом довів, що ранню ягоду суниці садової можна успішно вирощувати не лише на Півдні України, а й в умовах Харківської області. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє компанія “ФруТек”, пише agronews.ua.

    “Вирощування суниці садової здійснювалося в мішках з кокосовим субстратом на стелажах в опалювальній теплиці без додаткового досвітлення. Насадження було закладено минулого року сертифікованими фріго саджанцями ремонтантного сорту Вівара® від розсадника Маццоні (Італія)”, – йдеться в повідомленні.

    З початку лютого виробник розпочав цьогорічний сезон вирощування та підготовку рослин до плодоношення. Масовий збір ягоди тривав з 10-12 квітня по травень 2021 року. За словами виробника – ягода дуже добре тримала розмір протягом всього періоду плодоношення. Вага ягоди становила від 23 до 58 грам. Ціна реалізації стартувала з 380 грн/кг, а завершилася ціною 270 грн/кг.

    В планах у виробника закладка нового насадження суниці садової в поточному сезоні та розширення ассортименту ягідної продукції, яка вирощуватиметься за малооб’ємною технологією в найближчі роки.

    Це гарний приклад того, як за умови правильної технології та догляду можна отримати високоякісну позасезонну продукцію для можливості її реалізації за преміальною ціною. З кожним роком росте переконання в тому, що майбутнє галузі за виробниками, які основний акцент робитимуть саме на якості продукції.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.