На Харківщині вирощують ранню суницю

11 май, 09:07

Виробник суниці садової з Харківщини власним прикладом довів, що ранню ягоду суниці садової можна успішно вирощувати не лише на Півдні України, а й в умовах Харківської області. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє компанія “ФруТек”, пише agronews.ua.

“Вирощування суниці садової здійснювалося в мішках з кокосовим субстратом на стелажах в опалювальній теплиці без додаткового досвітлення. Насадження було закладено минулого року сертифікованими фріго саджанцями ремонтантного сорту Вівара® від розсадника Маццоні (Італія)”, – йдеться в повідомленні.

З початку лютого виробник розпочав цьогорічний сезон вирощування та підготовку рослин до плодоношення. Масовий збір ягоди тривав з 10-12 квітня по травень 2021 року. За словами виробника – ягода дуже добре тримала розмір протягом всього періоду плодоношення. Вага ягоди становила від 23 до 58 грам. Ціна реалізації стартувала з 380 грн/кг, а завершилася ціною 270 грн/кг.

В планах у виробника закладка нового насадження суниці садової в поточному сезоні та розширення ассортименту ягідної продукції, яка вирощуватиметься за малооб’ємною технологією в найближчі роки.

Це гарний приклад того, як за умови правильної технології та догляду можна отримати високоякісну позасезонну продукцію для можливості її реалізації за преміальною ціною. З кожним роком росте переконання в тому, що майбутнє галузі за виробниками, які основний акцент робитимуть саме на якості продукції.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/327603.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM