• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна експортує понад 90% виробленої соняшникової олії
    Опубликовано: 2021-04-11 11:05:38

    Україна є найбільшим виробником та експортером соняшникової олії в світі. Частка України становить 31% світових обсягів виробництва соняшникової олії (2018 р.) та 37% світового експорту даного продукту в грошовому виразі (2020 р). Про це повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу», пише agronews.ua.

    Як зазначається, понад 90% виробленої соняшникової олії Україна експортує.

    «В 2020 році Україна експортувала 6,9 млн т соняшникової олії, що на 12% вище аналогічного показника минулого року. Варто відмітити, що на світовому ринку існує стабільно зростаючий попит на соняшникову олію.

    Найбільшими імпортерами даного продукту є Індія та Китай. В останні роки обидві країни є активними імпортерами, однак протягом 2018-20 років особливо активізувався Китай, який втричі збільшив свої імпортні поставки.

    В комбінації з недоотриманням валового збору насіння соняшнику на 14% в 2020/2021 МР в Україні, це спричинило зростання ціни на соняшникову олію як на світовому, так і внутрішньому ринках», — коментує  аналітик УКАБ Світлана Литвин.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.