• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна значно скоротила експорт зерна
    Опубликовано: 2021-04-04 11:02:07

    Частина українських виробників, яка стримувала продажі в очікуванні підвищення цін на зерно, втратить прибутки внаслідок різкого зниження світових цін на пшеницю та кукурудзу. Водночас темпи експорту російського зерна значно перевищують торішні. Про це повідомляє graintrade, пише agronews.ua.

    За даними Мінекономрозвитку, експорт зерна з України у 2020/21 МР зменшився у порівнянні з аналогічним періодом попереднього сезону на 10,2 млн тонн до 34,725 млн тонн, зокрема:

    – пшениці – на 3,363 млн т до 14,219 млн тонн;

    – ячменю – на 192 тис т до 4,087 млн тонн;

    – кукурудзи – на 6,713 млн т до 15,828 млн тонн.

    Крім того, експорт борошна скоротився на 174,4 тис тонн до 96,3 тис тонн, зокрема пшеничного – на 173,7 тис тонн до 95,4 тис тонн.

    Протягом останнього тижня Україна збільшила експорт пшениці на 85% до 241 тис тонн внаслідок зниження закупівельних цін та активізації продажів виробниками. До завершення сезону потрібно експортувати ще 3,3 млн тонн пшениці або 250 тис тонн щотижня, що буде досить складно зробити, оскільки на тлі зниження світових цін на пшеницю виробники зупиняють продажі.

    Експорт ячменю за тиждень виріс до 41 тис тонн, а загалом у сезоні майже сягнув торішнього рівня завдяки високим цінам на ячмінь, які декілька тижнів тому трималися на рівні цін на кукурудзу.

    Експорт кукурудзи за тиждень зменшився на 22% до 502 тис тонн, що посилило відставання від торішніх темпів. До завершення сезону потрібно експортувати ще 8,2 млн тонн або 630 тис тонн щотижня, що на тлі високих цін на українську кукурудзу буде важко зробити. Проте є сподівання на попит на українську кукурудзу з боку Китаю.

    Росія активно скористалася високими цінами на зерно та збільшила у порівнянні з аналогічним періодом минулого року експорт пшениці на 26% до 34,6 млн тонн та ячменю – на 58% до 5,1 млн тонн. Тижневий експорт кукурудзи стабільно тримається на рівні 400 тис тонн, що посилює конкуренцію з українською кукурудзою. Але поки що експорт кукурудзи на 19% поступається торішнім темпам та складає 2,7 млн тонн.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.