• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Польські виробники замороженої малини занепокоєні зростанням українського експорту
    Опубликовано: 2021-03-21 15:01:49

    Польща, яка разом із Сербією і Чилі є провідними експортерами замороженої малини на світовий ринок, занепокоєна зростаючою конкуренцією з боку України.

    Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на польське видання Sadyogrody.

    «Конкуренція на ринку замороженої малини жорстка. Ми граємо на світовому ринку із Сербією, Україною, а також з Чилі, Боснією та Герцеговиною. Для Польщі Сербія є головним конкурентом, однак ми повинні непокоїтися через українців. Українці виробляють заморожену малину відносно доброї якості, і збільшення обсягів її експорту є вартим уваги», – розповіла професор Інституту економіки сільського господарства та продовольства у Варшаві Божена Носецька.

    За наявними даними, експорт української замороженої малини з січня по вересень 2017 року становив 9 тис. тонн. За той же період 2018 року – 10 тис. тонн, у 2019 році – 12 тис. тонн, а в 2020 році – вже 21 тис. тонн. Для порівняння: у період січень-вересень 2020 року експорт замороженої малини із Сербії становив 183 тис. тонн, Польща експортувала 67 тис. тонн, Чилі – 55 тис. тонн.

    «Це свідчить, наскільки серйозним конкурентом є Україна. Сильна тенденція до зростання експорту є для нас величезною проблемою. До того ж це державна політика України щодо розвитку виробництва ягідних культур, і я думаю, що не лише ми, а й серби також остерігаємося України», – наголосила експерт.

    Видання зазначає, що український експорт наразі в кілька разів менший, ніж у лідерів ринку, проте ні у кого серед світових виробників замороженої малини не спостерігається велике збільшення обсягів, як в Україні.

    Инф. proagro.com.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.