• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На Житомирщині виготовляють сік із паростків пшениці
    Опубликовано: 2021-03-16 15:03:03

    На Житомирщині фермерське господарство виготовляє сік із паростків пшениці вітграс, яку вирощує у своїй теплиці. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

    «Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 сантиметрів. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», – зазначає засновник фермерського господарства «Koval» Ярослав Коваленко.

    Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.

    За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.

    Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко. Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.