На Житомирщині виготовляють сік із паростків пшениці

16 мар, 15:03

На Житомирщині фермерське господарство виготовляє сік із паростків пшениці вітграс, яку вирощує у своїй теплиці. Про це повідомляє Укрінформ, пише agronews.ua.

«Паростки пшениці упродовж 12-14 днів виростають до 15 сантиметрів. Потім їх зрізаємо і робимо з них дуже корисний сік», – зазначає засновник фермерського господарства «Koval» Ярослав Коваленко.

Такий сік можна зберігати в холодильнику до 10 днів, а якщо заморозити – до пів року. Розморожений вітграс треба спожити упродовж дня.

За словами Коваленка, вітграс має ряд корисних властивостей. Зокрема, підвищує імунітет, постачає в кров додатковий кисень та очищає її від холестеринових і атеросклеротичних бляшок, нормалізує кров’яний тиск, живить шкіру, сприяє покращенню розумової та фізичної активності, нормалізує зір.

Фермер додає, що з такого соку можна готувати і вітамінний коктейль, додавши до вітграсу яблуко. Загалом у теплиці вирощують мікрозелень гороху, редиски, руколи, соняшника, гірничі, крес-салату, люцерни, капусти, щавлю, базиліку, пшениці.

Инф. agronews.ua


Адрес новости: http://agrinews.com.ua/show/326916.html



Читайте также: Торгово-промышленные новости ELCOMART.COM