• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Економічний експерт: в Україні потрібно створити держфонд для стримування цін на харчові продукти
    Опубликовано: 2021-02-16 10:09:03

    Відновлене Мінагрополітики повинне вжити низку конкретних заходів, адже в його силах покращити ситуацію не лише у сільському господарстві. Державний гарантійний фонд продуктів харчування може стримувати зростання ціни. Головне — всі реформи повинен очолювати досвідчений фахівець. Про це УНН у коментарі розповів економічний експерт Олександр Охріменко.

    Цитата:

    “Треба зробити державний гарантійний фонд харчових продуктів. Це означає, що в нас є запаси зерна, цукру, гречки тощо. І коли виникає така ситуація, коли ціни зростають, тоді з державного фонду продається це зерно, звичайно, з регульованими цінами, й тим самим стримує зростання цін”, — пояснив Охріменко.

    Деталі

    Економічний експерт також наголосив, що наступним кроком Мінагрополітики має стати викорінення корупції в системі дотацій сільського господарства.

    “Потрібно дійсно поставити фахівця, який розуміє, як все це реалізувати: і агарний фонд, і прозору систему дотацій. Адже для того, щоб у нас нормально розвивався аграрний сектор, потрібно запровадити прозору чітку систему дотацій сільського господарства. Прозоро, не корупційно. На сьогоднішній момент вона корупційна”, — вважає він.

    Охріменко зауважив, що головна мета Мінагрополітики — це створення ефективного державно-приватного партнерства у сфері сільського господарства.

    Відзначимо, що народний депутат з аграрного комітету Вадим Івченко також вважає створення державного фонду для запасів харчових продуктів ефективним елементом регулювання цін. На його думку, це значно полегшить життя українцям та захистить від стрімких стрибків цін на продукти у випадку катаклізмів чи криз.

    “Держава має регулювати (ціни — ред.), а питання ринку — в чому. От, наприклад, аграрний фонд: коли відбуваються катаклізми, вони "викидають“ зерно за низькою ціною, щоб зупинити (зростання — ред.) ціни, щоб люди не відчули ці катаклізми”, — підкреслив він.

    Нагадаємо, раніше Івченко зареєстрував проект постанови про компенсацію населенню різниці в цінах на природний газ.

    Згідно з проектом постанови, уряд повинен компенсувати переплачені за газ кошти населенню за січень за рахунок субсидій.

    Петро Івасюк

    Источник: УНН

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.