• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Китай активізував імпорт українського ячменю
    Опубликовано: 2021-01-16 15:03:32

    Китайські імпортери наприкінці 2020 року активізували попит на ячмінь з фокусом на закупівлю товару українського або європейського походження, причому як старого, так і нового врожаю. Про це повідомляє Refinitiv Agriculture, пише agronews.ua.

    За інформацією операторів ринку, наприкінці грудня 2020 року було укладено угоди на поставку в Китай декількох панамакс-партій українського ячменю в лютому-березні за ціною $ 278-280 за тонну CFR, що еквівалентно $ 242-243 за тонну FOB. Після цього пропозиції щодо постачання українського зерна зникли з ринку на тлі скорочення експортного потенціалу.

    Український ячмінь нового врожаю з поставкою в липні-серпні 2021 року пропонувався до нового року по $ 280-285 за тонну CFR. За оцінками операторів ринку, обсяг угод на поставку українського ячменю врожаю 2021 року в Китай вже досяг близько 1.8-2 млн тонн.

    В цьому році Китай почав закупівлі ячменю незвично рано – зазвичай контрактація ячменю нового врожаю в Піднебесну стартувала тільки в лютому.

    Стрімке зростання зернових ф’ючерсів на початку першого тижня січня 2021 року призвів до зростання ціни на європейський ячмінь – пропозиції перевищують $ 300 за тонну на базисі CFR для зерна старого врожаю і $ 295 за тонну для нового врожаю.

    За даними торгових потоків Refinitiv Trade Flows, з початку сезону 2020/21 року Україна і країни ЄС різко наростили відвантаження ячменю в Китай. Експорт ячменю з України виріс до 2.1 млн.тонн проти 350 тис.тонн в попередньому сезоні, з Франції – до 1.1 млн.тонн у порівнянні з 490 тис. тонн в минулому році.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.