• Головна / Main Page
  • Стрічка новин / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Названо географію експортних поставок українського насіння у 2021 році
    Опубликовано: 2021-01-10 10:07:24

    Майже всі інтернаціональні насіннєві компанії, які працюють в Україні, мають власне локальне виробництво. Першими країнами, куди будуть експортувати українське насіння, стануть Румунія та Франція, вважає виконавчий директор Насіннєвої асоціації України (САУ) Сюзанна Григоренко. Про це повідомляє ІА “АПК-Інформ”, пише agronews.ua.

    Тим більше, у сезоні 2020 року ці країни недоотримали врожай, тому, швидше за все, будуть імпортувати посівний матеріал з України.

    Експортуватися будуть гібриди, зареєстровані європейськими компаніями і в Україні, і в країнах ЄС, які мають повний цикл виробництва в нашій країні, как сообщает сайт новостей финансовых рынков Украины и мира Elcomart.ua.

    Також можна очікувати поставок до Польщі.
    “Хочу зазначити, що великі українські виробники свідомо і цілеспрямовано працювали над поліпшенням якості своєї продукції, над тим, щоб їх насіннєвий матеріал був не просто відомим в країнах Європи, а й протестованим європейськими компаніями на дослідних ділянках”, – підкреслила фахівчиня.

    Також на ринку є попит на такі нішеві культури, як, наприклад, рис насіннєвий.

    “З одного боку, в Україні Інститут рису, своя селекція, виробництво, проте чи готові наші виробники до виходу на нові ринки? Адже мати запит і мати продукцію, що відповідає всім умовам, – різні речі. До того ж, питання буде не до національної або приватної селекції, а до того, як організовано побудова комерційних відносин в Національній академії аграрних наук, пов’язаних з виходом зі своєю продукцією за межі України”, – зауважила Сюзанна Григоренко.

    Ринки стають більш регіональними, проте в той же час і глобальними. Українським аграріям треба бути готовими до того, що сьогодні поставляєш свою продукцію на найближчий ринок, а завтра отримаєш запит від зовсім іншої країни, яка знаходиться дуже далеко.

    “Потрібно розуміти, як у тебе налаштовані всі комерційні процеси, зокрема, того ж доступу до самого продукту, питання реєстрації, дотримання карантинних фітосанітарних вимог, адже у кожної країни є свої вимоги, логістики та інші моменти”, – радить вона.

    Инф. agronews.ua

    agrinews.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с AgriNEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Новости агробизнеса AgriNEWS.COM.UA" обязательна.

    E-mail:
    info@agrinews.com.ua
    При использовании информации в электронном виде активная ссылка на agrinews.com.ua обязательна.